Leer en onderhoud

Leren meubels verven in nieuwe of originele kleur

Leer renovatie kan door het opnieuw inkleuren van uw leren stoel of leren bankstel, in de originele kleur of een andere kleur. Aan het verven van leer worden vaak verschillende namen gegeven, zoals leer spuiten, leer kleuren of leer verven. Het wordt bij Kruijer meubelstoffering gedaan net zoals in de leerlooierij. Er wordt een nieuwe verflaag aangebracht op het leer door middel van verven. Of we een lederen stoel verven of een lederen bank verven; het is voor ons allemaal geen probleem.

Wij adviseren altijd de originele kleur, omdat daar het minste onderhoud aan is. Het leer heeft al dezelfde kleurstof (vaak aniline genoemd) in het leer, waardoor beschadigingen minder opvallen. Een kleurverandering is ook mogelijk, maar de oude kleur blijft eronder aanwezig. Een beschadiging zal bij grote kleurveranderingen dus sneller opvallen. U kunt zowel bij de originele kleur als bij een kleurverandering de kleur weer herstellen met het door ons meegeleverde onderhoudsmiddel. Hierdoor kunt u uw meubel weer voor jaren in topconditie houden.

Reparatie van slijtage en verkleuring

Wanneer het leer niet alleen verkleurd is, maar ook echt aan het slijten is, dan zullen de slechte delen eerst vervangen moeten worden. Dat betekent dat we de slechte delen leer uit uw meubel halen en er met nieuw leer weer in naaien. Leer repareren of leer herstellen van de slechte gebruiksdelen kan alleen op deze manier.  Reparatie van leer door middel van vullen of lijmen is alleen in bijzondere omstandigheden mogelijk en alleen op delen waar geen spanning op zit en die niet gebruikt worden, zoals zij- en achterkanten. Uiteraard kunnen wij ook vulling voor u vervangen of verstevigen, constructies herstellen en veren of singels vernieuwen.